Public Slander | Sheilot

Public Slander

Question

Is it permissible to speak or listen to slander about a person when the story has already been published in a newspaper or the news?

Answer

It is permissible to tell and read, but it is forbidden to believe. If there are evident signs that it is true, it is also permissible to believe. A story that has been widely publicized is considered to have evident signs.
Answered 12 August 2022 How answers are reviewed
Answered by
Answers questions at Rav Amram Fried's Beit Horaah
Smicha "Yoreh-Yoreh" (2012), Rav Amram Fried's Beit Horaah
Orach Chaim, Yoreh Deah
About the Rabbi

Source

Chafetz Chaim, Rule 2, 7

Comments

Have an additional question on this topic or need clarification? Leave your comment below. (Please note that the comment will not be published but will be sent directly to the answering Rabbi for review and a private response)

Please sign up or log in to submit your comment