Singing in Honor of a Rabbi during the Three Weeks | Sheilot

Singing in Honor of a Rabbi during the Three Weeks

Question

Is it permissible to sing to a Rabbi when he enters with dances etc. during the Three Weeks and the Nine Days?

Answer

Shalom!
Singing in honor of the Rabbi is considered like any singing for the sake of a mitzvah.
Vocal singing is permissible until Rosh Chodesh Av, and starting from Rosh Chodesh it is forbidden.

Answered 17 July 2023 How answers are reviewed
Answered by
Answers questions at Rav Amram Fried's Beit Horaah
Smicha "Yoreh-Yoreh" (2012), Rav Amram Fried's Beit Horaah
Orach Chaim, Yoreh Deah
About the Rabbi

Source

Shulchan Aruch, Orach Chayim, section 551

Comments

Have an additional question on this topic or need clarification? Leave your comment below. (Please note that the comment will not be published but will be sent directly to the answering Rabbi for review and a private response)

Please sign up or log in to submit your comment