Did not observe mourning for his father | Sheilot

Did not observe mourning for his father

Question

When I was secular, my father passed away, and apart from tearing my clothes, I did not observe the mourning customs. Should I sit shiva now?

Answer

Shalom Rav,

After thirty days from the passing, it is not possible to complete the mourning.

Answered 18 September 2023 How answers are reviewed
Answered by
Answers questions at Rav Amram Fried's Beit Horaah
Smicha "Yoreh-Yoreh" (2012), Rav Amram Fried's Beit Horaah
Orach Chaim, Yoreh Deah
About the Rabbi

Source

Aruch HaShulchan, Yoreh De'ah, Siman 377, סעיף 1.

Comments

Have an additional question on this topic or need clarification? Leave your comment below. (Please note that the comment will not be published but will be sent directly to the answering Rabbi for review and a private response)

Please sign up or log in to submit your comment