Head Covering in the Presence of Holy Books | Sheilot

Head Covering in the Presence of Holy Books

Question

Is a married woman required to be careful about covering her head in the presence of holy books?

Answer

Shalom!
The hair of a married woman has the same status as other areas of her body that are normally covered. Therefore it should not be uncovered in front of books.

Answered 31 July 2023 How answers are reviewed
Answered by
Answers questions at Rav Amram Fried's Beit Horaah
Smicha "Yoreh-Yoreh" (2012), Rav Amram Fried's Beit Horaah
Orach Chaim, Yoreh Deah
About the Rabbi

Source

Mishnah Berurah, chapter 75, subsection

Comments

Have an additional question on this topic or need clarification? Leave your comment below. (Please note that the comment will not be published but will be sent directly to the answering Rabbi for review and a private response)

Please sign up or log in to submit your comment