Trumah and Maaser from Ownerless Fruits | Sheilot

Trumah and Maaser from Ownerless Fruits

Question

I found fruits from an ownerless tree. Am I obligated to tithe them after bringing them into the house?

Answer

Shalom!
The fruit remains exempt from tithes.

Answered 9 August 2023 How answers are reviewed
Answered by
Answers questions at Rav Amram Fried's Beit Horaah
Smicha "Yoreh-Yoreh" (2012), Rav Amram Fried's Beit Horaah
Orach Chaim, Yoreh Deah
About the Rabbi

Source

Shulchan Aruch, Section Yoreh Deah, chapter 331, paragraph

Comments

Have an additional question on this topic or need clarification? Leave your comment below. (Please note that the comment will not be published but will be sent directly to the answering Rabbi for review and a private response)

Please sign up or log in to submit your comment