Shaving on the Tenth of Tevet on Friday | Sheilot

Shaving on the Tenth of Tevet on Friday

Question

Is it permitted to shave on the fast of the Tenth of Tevet that falls on a Friday?

Answer

Hello,

It is permitted to shave on the Tenth of Tevet that falls on a Friday, in honor of Shabbat.

Answered 10 January 2025 How answers are reviewed
Answered by
Answers questions at Rav Amram Fried's Beit Horaah
Smicha "Yoreh-Yoreh" (2012), Rav Amram Fried's Beit Horaah
Orach Chaim, Yoreh Deah
About the Rabbi

Source

Mishnah Berurah, Siman 550, Subsection 6

Azmera Leshimcha 272

Comments

Have an additional question on this topic or need clarification? Leave your comment below. (Please note that the comment will not be published but will be sent directly to the answering Rabbi for review and a private response)

Please sign up or log in to submit your comment