Preparing Tahini on Shabbat | Sheilot

Preparing Tahini on Shabbat

Question

Hello, Tahini prepared on Shabbat with water by a Jewish woman who was unaware of the halacha, is it prohibited to eat on Shabbat?

Answer

Hello 

Since there are opinions among the poskim that it is permitted to prepare tahini on Shabbat, the dish is not prohibited. 

Answered 10 March 2024 How answers are reviewed
Answered by
Answers questions at Rav Amram Fried's Beit Horaah
Smicha "Yoreh-Yoreh" (2012), Rav Amram Fried's Beit Horaah
Orach Chaim, Yoreh Deah
About the Rabbi

Source

Shulchan Aruch, Orach Chaim, Siman 318, סעיף 1. 

Comments

Have an additional question on this topic or need clarification? Leave your comment below. (Please note that the comment will not be published but will be sent directly to the answering Rabbi for review and a private response)

Please sign up or log in to submit your comment