Tithes - Purchasing Crops Attached to the Ground | Sheilot

Tithes - Purchasing Crops Attached to the Ground

Question

Hello, The buyer of crops while they are still attached to the ground is exempt from tithes. However, once the work on the crops is completed, will the purchaser be obligated to give tithes?

Answer

Hello

Obligated to give tithe.

Answered 26 November 2024 How answers are reviewed
Answered by
Answers questions at Rav Amram Fried's Beit Horaah
Smicha "Yoreh-Yoreh" (2012), Rav Amram Fried's Beit Horaah
Orach Chaim, Yoreh Deah
About the Rabbi

Source

See Rambam, Maaser, Chapter 2, Halacha 2 and Raavad there

and in the Gemara Bava Metzia 88

Comments

Have an additional question on this topic or need clarification? Leave your comment below. (Please note that the comment will not be published but will be sent directly to the answering Rabbi for review and a private response)

Please sign up or log in to submit your comment