The Measure of a Square Cubit | Sheilot

The Measure of a Square Cubit

Question

Is it permitted to use the measure of a square cubit according to the opinion of Rabbi Chaim Noeh ab initio?

Answer

Greetings,
The exact size of a cubit is an ancient dispute, and in our times, the measures are referred to as 'Chazon Ish cubit' and 'Rabbi Chaim Noeh cubit'. According to each opinion, one should act accordingly.

Answered 16 July 2023 How answers are reviewed
Answered by
Answers questions at Rav Amram Fried's Beit Horaah
Smicha "Yoreh-Yoreh" (2012), Rav Amram Fried's Beit Horaah
Orach Chaim, Yoreh Deah
About the Rabbi

Source

Biur Halachah, Chapter 271, Paragraph 13. And Chapter 486, Subsection 1.

Comments

Have an additional question on this topic or need clarification? Leave your comment below. (Please note that the comment will not be published but will be sent directly to the answering Rabbi for review and a private response)

Please sign up or log in to submit your comment